“УДАР” у Львові пікетував Державну міграційну службу

В середу, 12 червня активісти Львівського УДАРу пікетували Головне управління Державної міграційної служби Львівщини з вимогами отримання закордонного паспорта без додаткових непотрібних платежів та європейських умов обслуговування в структурних підрозділах ДМС.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР».

Колона молодих УДАРівців вирушила від обласного офісу партії на вул. Наливайка, 5 і пройшла до ГУ ДМС у Львівській області на вул. Руданського, 3, де, власне, і відбувся символічний пікет. УДАРівці, окрім партійної символіки, тримали в руках плакати в яких закликали ДМС працювати чесно, наголошували, що вартість закордонного паспорта повинна становити 170 гривень та вимагали від чиновників ввічливості в обслуговуванні клієнтів, зменшення черг тощо.

Член ради ЛОО ПП УДАР Ігор Самардак поінформував присутніх, що УДАР провів моніторинг вартості виготовлення закордонного паспорту у районних відділеннях ДМС Львівщини – виявилося, що за виготовлення закордонного паспорту в одних районах беруть 355, в інших – понад 500 гривень. Кому йдуть ці гроші? Адже згідно постанови КМУ № 185 від 15 березня 2013 року встановлено порядок отримання закордонного паспорту, згідно якого, вартість виготовлення паспорта – лише 170 гривень, а для його отримання потрібен лише внутрішній паспорт та свідоцтво про народження.

Інші документи та платежі – не обов’язкові. Суди першої інстанції та апеляційний адміністративний суд у Дніпропетровську та в Житомирі також підтвердили, що закордонний паспорт – повинен коштувати саме 170 гривень, щоправда за таку ціну ще жоден громадянин України паспорту не отримав.

Вимога оплати необов’язкових платежів – яскраве свідчення неспроможності Миколи Азарова та Кабміну забезпечити виконання власних рішень на території України», – підкреслив Ігор Самардак.

Депутат Львівської обласної ради від УДАРу Олесь Старовойт зачитав депутатське звернення до начальника ГУ ДМС у Львівській області п. Ярослава Скиби з вимогами забезпечення дотримання законодавства працівниками структурних підрозділів ГУ ДМС на Львівщині, припинити вимагання від громадян здійснення необов’язкових платежів, непередбачених документів для отримання закордонного паспорту та забезпечити європейські умови прийняття заяв та видачі паспортів в органах ДМСу. (копія депутатського звернення додається).

Під стінами ГУ ДМС у Львівській області пікетувальників зустріли працівники Державної міграційної служби та запросили ініціативну групу до кабінету свого керівника – Ярослава Скиби. Начальник ГУ ДМС у Львівській області пояснив, що розділяє думки пікетувальників, однак повинен працювати у межах правового поля і, відповідно, дотримуватись усіх процедур щодо виготовлення паспортів.

Питання зменшення черг та створення європейських умов для населення в роботі ДМС на особистому контролі у начальника, який прикладе максимум зусиль, щоб люди в структурних підрозділах ДМСу Львівщини почували себе ще більш комфортніше. Щодо вартості виготовлення закордонних паспортів, як підкреслив Ярослав Скиба, питання вартує переадресувати до вищих органів влади, зокрема, Кабміну, який встановлює всі відповідні процедури.

Аналогічні «УДАРні» пікетування органів ДМСу відбулись по всій Львівщині. УДАР і надалі буде тримати це питання на контролі та вимагати від службовців всіх рівнів працювати чесно та відповідально.

http://vgolos.com.ua


Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

Post Navigation